Cara Potong Kek Span
Selepas itu mereka bercampur dengan komponen lain coklat cincang kalengan jem kacang krim disebat atau susu pekat dan dibentangkan dalam bentuk yang disediakan untuk penghamilan. Bahan nak buat kek span coklat ini pun cukup mudah nak Hari ini saya nak kongsi resepi kek span coklat.
Cara paling mudah untuk membuat Resepi kek span pandan simple Tak sempat tunggu sejuk dah mintak potong Kek pandan merupakan sejenis kek simple yang popular di kalangan masyarakat melayu kerana banyak kuih muih masakan melayu menggunakan daun pandan sebagai bahan asas resepi masakan.
. Ps Kalau nak buat macam gambar kat ats Kena buat 3 biji kek dengan warna dan perisa berlainan. Untuk cupcake pula bakar selama 170C selama 35 minit menggunakan api atas bawah. Potong kek span coklat kepada 4 keping.
Jika suka perisa pandan boleh gantikan esen vanilla dengan pes pandan. Selalu kalau makan kek span yang gebu yang bila dipicit terasa kelembutannya itu pun dah cukup rasa sedap dan enak. Pastikan betul-betul sejuk baru boleh anda potong untuk dijadikan lapisan untuk mengisi butter cream atau cheese cream atau apa-apa pilihan.
Insyallah jika anda ikut hasilnya pasti boleh dibanggakan. Bakar kek dengan suhu 150C selama 70 minit menggunakan api atas dan bawah. Bila sejuk potong kek sebanyak 3 lapis.
Masukkan tepung dan pukul sekejap saja dalam 1 minit. Cara buat kek span asas untuk hari jadi majlis kahwin beserta tips dan teknik pula adalah seperti di bawah ini. Pastikan anda memotong kek setelah kek benar-benar sejuk.
Potong secara melintang dan letak topping cream cheese. Hai semuaHari ini dalam video kali ini saya cuba menggunakan suara untuk resepi kek span bajetMudah dan senang je resepi nikek yang dah siap biarkan se. Tak perlu mixer hanya guna senduk kayu dan kaup balik.
Letak perisa strawberry untuk warna pink letak 2 sudu besar serbuk koko untuk warna coklat dan yang warna kuning ialah resepi kek asal tanpa pewarna dan perisa. Anda boleh menunjukkan imaginasi dan potong kek dibakar dalam kiub. Pukul guna mixer semua bahan kat atas kecuali butter cair.
Tengok Je Pun Dah Terliur. 3 biji kuning telur. KEK Satukan kuning telur santan minyak yam emulco atau perisa keladi.
Potong kek ikut saiz ketebalan yg kita nak. Beberapa hari sejak kebelakangan ini pula viral berkenaan dengan kek span. Insyaallah dengan tips dan resepi.
CARA MEMBUATNYA - Panaskan oven pada suhu 170C. Teksturnya lembut seperti span jadi tidak hairan dinamakan begitu. Jika ingin kek berperisa pandan oren atau sebagainya boleh dimasukkan sekali masa ini.
Masukkan meringue sedikit demi sedikit secara 3 peringkat sambil kaup balikkan dari bawah ke atas perlahan-lahan hingga sebati. Masukkan semua bahan-bahan kedalam mangkuk pengadun kecuali minyak masak. Pukul lagi dengan medium speed dalam 3-4 minit hingga kembang.
Selepas itu mulakan dengan kelajuan perlahan bila sudah sebati gunakan top speed sampai adunan menjadi bertanduk. Sedapnya dapat nikmati kek kegemaran tambah pula lepas dah makan. Kemudia tuangkan minyak masak kaup balikkan.
Panaskan oven 160C selama 10 minit. Masukkan adunan kek span ke dalam loyang 9 inci. Pukul adunan sampai kembang jadi warna putih.
Kemudian potong dan hidangkan. Kek biskut yang subur boleh disediakan dengan pelbagai cara. Susun selapis demi selapis.
Satu lagi bila buat kek kita kena faham oven yang kita gunakan bukan semua oven sama contoh macam kek ni resipi asal dia guna suhu 170C tapi oven che mat guna 165C. Satu lagi kek span ni tak gunakan baking paowder. Pastikan anda memotong kek dengan ketebalan yang sama untuk mendapatkan potongan yang cantik.
Kek Coklat Tornado Super Sedap Cair Di Mulut. Resepi dan cara buat kek ogura pandan ni dah tentu berbeza sikit dengan kek span yang lain. Sapu sedikit madu atas kek kuning utk lekatkan bersama kek hijau.
Cantik je kejadiaannnya jika anda ikut cara-cara penyediaanya. Resepi untuk kek span asas coklat dengan cara membuatnya ita pernah kongsikan SINI.
Pin By Hamidah Duliman On Sweet Treats Puff Pastry Recipes Brownie Cake Cake Decorating Set
0 Response to "Cara Potong Kek Span"
Post a Comment